Evenementenlocatie in stijl met uitstekende voorzieningen

Uw evenement bij Zandberg58

Ons gebouw is een stijlvolle locatie voor huwelijk- en herdenkingsbijeenkomsten, feesten, partijen, bedrijfsfeesten, presentaties, modeshows en recepties. Wij beschikken over geavanceerde technische voorzieningen om ieder evenement te kunnen voorzien van de aandacht die het verdient.

Evenementen

Neem een kijkje in onze agenda om te zien welke evenementen er zoal plaatsvinden in ons gebouw. Alleen openbare evenementen zijn vermeld. Neem contact met ons op voor een volledig overzicht van de mogelijkheden die onze locatie biedt.

Zandberglaan 58, 4818 GL Breda, Netherlands

Locatie boeken

Evenementenlocatie in stijl met uitstekende voorzieningen

Uw evenement bij Zandberg58

Ons gebouw is een stijlvolle locatie voor huwelijk- en herdenkingsbijeenkomsten, feesten, partijen, bedrijfsfeesten, presentaties, modeshows en recepties. Wij beschikken over geavanceerde technische voorzieningen om ieder evenement te kunnen voorzien van de aandacht die het verdient.

Evenementen

Neem een kijkje in onze agenda om te zien welke evenementen er zoal plaatsvinden in ons gebouw. Alleen openbare evenementen zijn vermeld. Neem contact met ons op voor een volledig overzicht van de mogelijkheden die onze locatie biedt.

Zandberglaan 58, 4818 GL Breda, Netherlands

Locatie boeken

Aankomende evenementen

Alle evenementen

Een locatie met vele gezichten

Voor ieder evenement en iedere gebeurtenis biedt ons stijlvolle gebouw op één van de mooiste locaties in Breda centrum een oplossing op maat. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw particuliere of zakelijke evenement.

Openingstijden

Informeer of onze locatie beschikbaar is op het door u gewenste moment.

Contact

T: +076-8862768
E: [email protected]

Adres

Stichting SacramentskerkBreda SKB
Zandberglaan 58, 4818GL, Breda

Multifunctioneel centrum “Zandberg58” is gehuisvest in het voormalige kerkgebouw, de Sacramentskerk in Breda. Het gebouw stamt uit 1926 en herbergt het eerste betonnen dak van Nederland. Die betonnen overkapping maakt de ruimte uitermate geschikt voor gebruik voor grote groepen (gebouw kent geen pilaren) en geeft het gebouw ook de gemeentelijke monumentenstatus in 2006.

Het gebouw is in 2000 voor behoud aangekocht door het Sacramentskoor, dat nu onderdeel uitmaakt van de Kooracademie Breda (link naar die site). Sindsdien is het gebouw omvangrijk gerenoveerd en zijn er eigentijdse voorzieningen in aangebracht (vloerverwarming, concertpodium, sanitaire voorzieningen, audio-visuele middelen waaronder 2 led TV-schermen (2 bij 3 meter).

Evenementen

Evenement

Symfonisch Collectief Breda
Nieuwjaarsconcert

Datum

ZAT 27 JAN 19:30

Evenement

Luuk Lenders
Het Groene Woud

Datum

ZAT 24 FEB 16:00

Informatie

Evenement

Stichting Marcel Messing Bibliotheek
De grootste Omwenteling aller tijden

Datum

ZAT 23 MAA 10:00

Informatie

Evenement

Stichting Marcel Messing Bibliotheek
De grootste Omwenteling aller tijden

Datum

ZON 24 MAA 10:00

De agenda wordt voortdurend bijgewerkt, dus neem regelmatig een kijkje om op de hoogte te blijven van de nieuwste evenementen.

Symfonish Collectief Breda
Nieuwjaarsconcert

ZATERDAG 27 JANUARI 19:30 TOEGANG GRATIS (DEURCOLLECTE)

Programma
Die Fledermaus – overture | Johann Strauss
– Piano concerto | Grieg
– Waltz of flowers | Tchaikovsky
– 6th Symphony, 1st movement | Ludwig von Beethoven
– Radetzky march | Johann Strauss

Het Orkest
Het Symfonisch Collectief Breda is in januari 2014, 10 jaar geleden, mede opgericht door Paul van der Mast en is een netwerk van enthousiaste professionele en gevorderde amateurmusici. Bij elk project wordt uit deze mensen een symfonieorkest geformeerd dat het gekozen programma kan uitvoeren. De leiding is deze keer in handen van Amin Ebrahimi, maar SymCo werkt ook met andere dirigenten. Het orkest is altijd samengesteld uit een mix van professionals en goede amateurs. Leeftijd speelt geen rol. Van professionals wordt niet alleen verwacht om de secties van het orkest aan te voeren maar zich ook doelbewust in te zetten om de amateurs tot een zo hoog mogelijk spelniveau te stimuleren. Daarom hechten wij zeer aan open samenwerking en vergroting van de cohesie, vergelijkbaar met de mentaliteit van een kamermuziekensemble. Het repertoire, evenals het materiaal dat de musici aangereikt krijgen, is van hoge kwaliteit zodat de motivatie en inzet optimaal zijn. Het moet immers een groot plezier zijn om samen muziek te maken, ook tijdens repetities. Door de openheid en goede samenwerking binnen het orkest halen de musici het beste uit elkaar. Uiteraard worden aan het spelniveau van amateurs hoge eisen gesteld, maar niet zo hoog dat alleen een select groepje musici aan bod komt.

Het doel is om het publiek te verrassen met programma’s waarin klassieke maar ook aangrenzende muziekstijlen zijn te beluisteren, om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, waaronder de jeugd. Samenwerking met koren, solisten, maar ook met andere kunstdisciplines, zoals dans, poëzie, visual art staat hoog in het vaandel. Bovendien bieden we graag een podium aan jong talent, zoals bij dit concert.

Dirigent
Amin Ebrahimi (1997) werd geboren in Mashhad (Iran). Na zijn opleiding tot architect in Iran studeerde hij klassieke muziek, compositie en orkestratie onder leiding van Keyvan Alayi. Als oed-speler volgde hij de bacheloropleiding Perzische muziek bij Soheil Aminzadeh. In 2018 arriveerde hij in Nederland en studeerde hij compositie en directie aan de Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Tilburg. Zijn werk ‘Baroon’ werd slechts twee maanden na aankomst in Tilburg uitgevoerd en de première van zijn strijkkwartet ‘Three Short Stories From the Dead to the Living’
vond plaats in Muziekgebouw Eindhoven. In 2020 werd zijn grootschalige werk voor koor orkest ‘He Woke Up in the Snake’s Dream’ uitgevoerd in de concertzalen van Tilburg en Eindhoven in een programma met philharmonie zuidnederland en het Brabantkoor. De muziekrecensenten (o.a. in NRC) waren enthousiast over dit werk. Later in hetzelfde jaar kreeg hij van Gaudeamus Muziekweek de opdracht om een ​​ iederencyclus te schrijven ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het festival. Het stuk ging in première in Tivoli Vredenburg in een uitverkochte zaal. Voor dezelfde compositie wonnen Amin en zijn collega’s de prijs van de ‘Online Culturele Uitdaging van de Nederlandse Ambassade’. Hoewel Amin nog maar kort in Nederland woont hebben zijn kwaliteiten geleid tot deelname aan grote opdrachten en projecten met ensembles, orkesten en instituten.

Voorbeelden daarvan zijn het Holland Festival, Cappella Amsterdam, Gaudeamus Muziekweek, November Music, philharmonie zuidnederland, Brabant Koor en De Link. Amin is mede-oprichter en chef-dirigent van het Brabant Chamber Orchestra.

Concertmeester
Lianne Boon is concertmeester en heeft de taak om trait-d’union te zijn tussen dirigent en orkest. Op 4 jarige leeftijd begon zij met vioolspelen en zij had in Den Haag en Utrecht privélessen van Lenneke Willems, Peipei Zhu en Joyce Tan. Haar Bachelor en 1e master viool behaalde zij bij Nico Baltussen en Lei Wang aan de LUCA school of Arts, campus Lemmensinstituut in Leuven. Sinds 2017 is zij tevens bandlid van de Bieslook Karavaan, gespecialiseerd in wereldmuziek, klezmer en gypsy jazz. Maar in het dagelijks leven is zij werkzaam als tandarts in Breda en Ulvenhout.

Pianosoliste
Diana Pivak (2001) is geboren in Oekraïne en begon daar haar opleiding, van jongs af aan gedreven door een levenslange passie voor muziek. Ter verdieping en verrijking volgde zij masterclasses in Tsjechië en Polen en viel ze regenmatig in de prijzen bij diverse festivals en concoursen in Oekraïne, Polen, Frankrijk en Nederland.

Op veertienjarige leeftijd werd ze aangenomen bij de Young Musicians Academy (AMPA) waar zij tot haar zeventiende studeerde. In maart 2019 werd zij aangenomen voor de Bachelor van het conservatorium in Tilburg (AMPA). Ze studeerde daar piano bij Jelena Basova. Sinds september 2021 vervolgt Diana haar opleiding op het conservatorium bij Vitaly Samoshko.

Zij heeft concerten gegeven in het Eindhovens Muziekgebouw, Gasthuiskapel de Engelenbak in Zaltbommel, Tilburgse Concertzaal, Hilvarenbeek, ‘s-Hertogenbosch , Nuenen, Kasteel Henkenshage en het Tilburgs Conservatorium, Sacramentskerk/Zandberg58 en Nieuwe Veste. Diana speelt regelmatig in de Classis Express, de rijdende concertzaal van het PCC.

Eenmaal gevestigd in Nederland zet zij stap voor stap richting een succesvolle muziekcarrière. Diana heeft ook een passie historische instrumenten zoals de fortepiano en het klavecimbel. Na afronding van haar studie is zij haar niche in de muziekwereld aan het perfectioneren en een unieke eigen stijl aan het ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Symfonisch Collectief Breda.

Luuk Lenders
Het Groene Woud

ZATERDAG 24 FEBRUARI 16:00 TOEGANG GRATIS (DEURCOLLECTE)

Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met Ierse whistles, ocarina’s, accordeon, voetenpercussie, tafelbellen en pingpongballen. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd! Als deze muzikale duizendpoot op het podium staat neemt hij het publiek mee in een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige muziek.

Zijn liefde voor Ierse, Schotse en Nederlandse volksmuziek klinkt door in elke noot die hij uit zijn instrumenten tovert. Naast volksmuziek van de bovenste plank zorgt Luuk ook altijd weer voor verrassende intermezzo’s op onverwachte attributen.

In oktober 2023 bracht Luuk zijn lovend ontvangen dubbel-album “Het Groene Woud” uit: 26 nummers met als centrale thema groene bossen en fluitende vogels. Luuk speelde hierop ruim 50 instrumenten, tekende het schitterende artwork en werkte samen met o.a. Seán Cannon (bekend van The Dubliners), Kevin Conneff (bekend van The Chieftains), Hans Theessink en Beppie Kraft.

Met deze nieuwe plaat op zak speelt Luuk in theaters, kerken en andere fijne plekken en maakt van ieder concert een onvergetelijke ervaring!

Neem ook eens een kijkje op zijn prachtige en zeer bijzondere website! Dat is een kunstwerk op zichzelf en een wereld om in te verdwalen. In de webshop is zijn muziek te bestellen en zijn de boeken die hij schrijft en de kunst die hij maakt verkrijgbaar. www.luuklenders.com

Marcel Messing
De grootste Omwenteling aller tijden

ZONDAG 24 MAART 10:00

Bestel hier uw tickets

Omdat het evenement van 23 maart al na enkele dagen was uitverkocht en veel mensen teleurgesteld waren, is er een tweede dag georganiseerd op 24 maart.

‘De grootste Omwenteling aller tijden’ is ook de naam van het nieuwe boek van Marcel Messing, dat deze dag gepresenteerd zal worden. Tevens zal op deze dag de publieke lancering van de Stichting Marcel Messing Bibliotheek plaatsvinden. De bibliotheek van Marcel Messing met belangrijk wetenschappelijk, ethisch en spiritueel werk, krijgt in de toekomst een nieuwe bestemming.

De opbrengst van deze dag zal ten goede komen aan de Stichting Marcel Messing Bibliotheek.

Sprekers
– Marcel Messing
– Peter Vereecke
– Erwin Pasmans
– Marianne van den Dungen

Muzikale intermezzo’s
‘Close to Silence’

Datum en tijd
Het evenement vindt plaats op zaterdag 24 maart, begint om 10:30 uur (10:00 uur inloop) en duurt tot 17:00 uur. Er is een nazit tot 18:00 uur.

Entree
De entree bedraagt 75 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief vier consumptiebonnen voor drankjes. In de lunchpauze is desgewenst een vegetarische lunch beschikbaar voor €13,50 per persoon. Deze dient vantevoren te worden gereserveerd.

Boek
Ter gelegenheid van de feestelijke lancering van het nieuwe boek van Marcel Messing, ‘De grootste Omwenteling aller tijden’, ontvangt u bij voorintekening voor de prijs van de softcover versie, het hardcover exemplaar. Per persoon mogen uiteraard meerdere exemplaren worden besteld. Het is ook mogelijk om de boeken op de dag zelf te kopen. U betaalt dan voor de softcover versie €26,99 en voor de hardcover versie €31,99.

Marcel Messing
Antropoloog, filosoof en auteur van vele boeken, verzorgde wereldwijd honderden lezingen en themadagen

In zijn lezing ‘De grootste omwenteling aller tijden’ zal hij ingaan op o.a. de achtergronden en consequenties van de grootste omwenteling ooit.

Dagelijks horen we over oorlogen, aanslagen, vluchtelingen, hongersnoden, aardbevingen, politieke en sociale strijd, verval van morele waarden. Een groot lijden treft de Aarde.

Het klimaat staat op instorten, maar de informatie over kosmische cycli, klimaat-engineering en klimaatwapens wordt ons door de meeste media onthouden. Ondanks dat, beginnen velen te zien dat er sprake is van zichtbare en onzichtbare krachten die via chaos een nieuwe wereldorde willen realiseren, waarbij de meeste media verzaken ons hierover te informeren. Onze vrijheid staat op het spel. Ethiek is allang verdwenen, net als inzicht in de dharma (kosmische wet) en andere overgeleverde wijsheid. ‘De ziekte van onwetendheid’ (de Boeddha) is overal aanwezig.

Na de p(l)andemie Covid-19 wil de machtselite via bio-engineering (transhumanisme, robotica, nanotechnologie en vooral artificiële intelligentie) een groot deel van de mensheid ‘opruimen’ en de rest ‘trans-humaniseren’ tot een cyborg om van de mens een slaaf te maken. Samenzweringstheorie? Achter de sluiers van het wereldtoneel is al enige tijd geleden gepland om via een derde wereldoorlog de ‘eindslag’ te beginnen, een diabolische oorlog tegen de goddelijke schepping, de Liefde, de menselijke ziel en alle levende wezens op Aarde. Uit oude teksten van oosterse en westerse wijsheid blijkt dat er in een ver verleden een oorlog ‘in de (sterren)hemelen uitbrak’, die nu op planeet Aarde wordt uitgevochten. Deze oorlog is niet alleen beslissend voor ons, maar vooral voor de komende generaties, want duistere krachten trachten het licht te doven. Als we deze oorlog tegen de Liefde toestaan wordt het innerlijk pad van bevrijding volledig geblokkeerd: het lichtkleed kan niet meer ‘geweven’ worden (katharen) en de Boeddhanatuur ofwel ‘Christos ín ons’ kan niet meer tot realisatie komen. Echter… de mens beschikt over een ongelooflijke kracht vanuit het hart. Wat kunnen we (nog) doen in deze grootste omwenteling aller tijden?

Peter Vereecke
Oud-burgemeester, oud-politicus, docent Latijn, ondernemer en auteur

Zijn leven begon op 26 februari 1956 te Sleidinge, een ruraal dorp in het Meetjesland. Hij huwde, werd vader van twee kinderen (en ondertussen twee kleinkinderen), was enkele jaren leraar Latijn maar nam dan het verzekeringskantoor van zijn ouders over. Hierdoor raakte hij geëngageerd in het lokaal verenigingsleven en ook de politiek van Evergem, een gemeente nabij Gent en langsheen het kanaal naar Terneuzen. Lange tijd was hij gemeenteraadslid en van 1995 tot 2000 ook burgemeester.

Rond de millenniumwissel begon hij zich allerlei vragen te stellen. De antwoorden hierop hebben zijn filosofische inzichten over wereld, mens en leven grondig veranderd met als uiteindelijk gevolg een bocht van 180 graden in zijn persoonlijke situatie.

Toen het hem duidelijk was dat er vanuit een elite een complot gaande is tegen de mensheid werd hij opnieuw maatschappelijk actief. Hij trok in 2008 de lage landen door met zijn ‘Moeder, waarom leven wij?’-show, hij richtte in 2009 de burgerbeweging Belfort-group op evenals de bewustzijnsbeweging Diogenes. Onder die vlag nodigde hij ondertussen ruim 100 sprekers uit om te informeren over maatschappijkritische, randwetenschappelijke, gezondheidsmatige en spirituele vraagstukken.

Hij geeft ook zelf presentaties over muzikale en meer controversiële onderwerpen.

In de herfst van 2019 schreef hij een klein boekje, Peter in Wonderland, over zijn discours en parcours als ‘complotdenker’ ten behoeve van zowel wie wakker aan het worden is als wie zich als buitenstaander hierover vragen stelt.

In alles onderstreept hij dé waarheid niet in pacht te hebben maar wel gedreven te zijn door een heilige drang om deze zo dicht mogelijk te benaderen. Daarover gaat zijn voordracht met als titel ‘De ongelofelijke weg naar de waarheid’ en als ondertitel ‘Van plattelander tot flat earther’. Op basis van inzichten en ervaringen tijdens zijn eigen speurtocht doorheen ons aards leugenparadijs wil hij praten over wat misschien wel ons hoogste goed is: de waarheid. Wie heeft haar lief en wie waarom niet? In welke mate kunnen we haar kennen? Welke obstakels, listigheden en weerstand moeten we trotseren? Wat is het uiteindelijke belang van dit soort weten-schap?

Het wordt een prikkelende causerie waarbij hij beloofd heeft zich niet in te houden en rechtuit te praten op basis van zijn onderzoek. In Frankrijk zegt men: parler vrai. Het is er de (hoogste) tijd voor.

Erwin Pasmans
Voormalig bibliothecaris, autodidact, onafhankelijk onderzoeker en auteur

Geboren in 1973 in het Waalse Hermalle-sous-Argenteau en getogen in het politiek turbulente Vlaamse Voeren, net onder Maastricht.

Net als vele anderen die sinds enkele jaren bezig zijn met een sterk ontwakingsproces, voelde Erwin van kleins af aan dat hij niet van deze wereld was. Als kleuter, puber en jongvolwassene is het vanzelfsprekend niet makkelijk hier precies de vinger op te leggen, tot er in 2008 iets in zijn leven gebeurde waardoor bepaalde puzzelstukjes op hun plaats vielen.

Een intense mystieke ervaring ‘dwong’ hem om zijn opgedane kennis verder uit te diepen: wie of wat zijn wij nu eigenlijk? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? Wat is deze wereld? Is deze wel echt en door wie of wat wordt deze aangestuurd? Het was een verbazingwekkende zoektocht doorheen oude teksten en werken van spirituele meesters, hetgeen in 2010 resulteerde in zijn poëziebundel ‘Donderslag bij heldere kemel’.

Enkele jaren later, rond 2015, verschoof zijn interesse geleidelijk aan van geestelijke naar lichamelijke gezondheid en ook dit onderzoek leidde tot verbijsterende bevindingen. Ook hier geldt: niets is wat het lijkt.

Dit alles resulteerde in zijn eerste informatieve werk genaamd ‘Zijn we de draad kwijt?’ dat in 2019 geschreven werd en tijdens de lockdown verscheen. Een boek waarin hij de geestelijke en lichamelijke (on)gezondheid in brede zin beschrijft en het uiteenvallen van de samenleving al aankondigde door een gebrek aan bewustzijn. Nog in datzelfde jaar zag het inmiddels alom bekende boek ‘De coronaplandemie’ het levenslicht.

In januari 2022 verscheen het dieper gravende boek ‘ALLICHT?!’ met een voorwoord van Peter Vereecke. Slechts een half jaar later publiceerde hij zijn spiritueel getinte ‘BREEKPUNT’, met een uitgebreide introductie van Marcel Messing. Ondanks dat dit zijn laatste boek zou zijn, verraste hij ons in juli 2023 met zijn bitterzoete roman ‘De Macht van de Onmacht’. Hierin beschrijft de auteur hoe de onophoudelijke pesterijen aan zijn adres hem dwongen zijn ambt als gemeentelijke bibliothecaris neer te leggen. In dit aangrijpend verhaal, dat aanbevelingen van meer dan een dozijn bekende waarheidsstrijders mocht ontvangen waaronder Marianne van den Dungen, toont hij aan hoe je op een krachtige maar waardige wijze ‘nee’ kan zeggen tegen de autoriteiten en, ondanks bepaalde gevolgen die dit met zich meebrengt, je in diep vertrouwen kunt leven.

In het voorjaar van 2024 zal zijn nieuwste boek verschijnen. Een script dat hij schreef naar aanleiding van waanzinnige gebeurtenissen na de release van ‘De Macht van de Onmacht’. De aankomende publicatie betreft een uitgebreid werk waarin hij nauwkeurig de doelstellingen van de donkere machten weet te koppelen aan hedendaagse lokale en wereldse gebeurtenissen.

Erwin zal voor ons zijn afgelegde weg tot waarheidsschrijver toelichten. Als ervaringsdeskundige heeft hij reeds via zijn neergeschreven praktijkvoorbeelden aangetoond dat juist door op een waardige manier burgerlijk ongehoorzaam te zijn je in deze ‘eindtijd’ in je kracht kunt blijven staan.

Marianne van den Dungen
Kunstenares, auteur en sinds 2000 illustrator voor Marcel Messing waaruit een waardevolle vriendschap en samenwerking ontstond

Na het verschijnen van Marcels boek Worden Wij Wakker? (2006) werkte zij mee aan de website wijwordenwakker.org, die tot 2016 op internet te vinden was en die het grote spel van de zichtbare machten in deze wereld blootlegde. Ze werd een ware complotrealist.

In haar onderzoek naar de oorsprong van deze machten spelen de Nag-Hammadigeschriften een grote rol. Ze bestudeert de teksten hieruit al 20 jaar, aangevuld met andere bronnen van wijsheid uit Oost en West. Een reis, die haar leven veranderde en die nog altijd voortgaat, wat onder andere resulteerde in haar boek Het graalverhaal als pad van de ziel.

Gnosis betekent kennis (innerlijk weten) die niets te maken heeft met de kennis van het brein, de ratio. Het gnosticisme (de leer van de gnosis) is geen wetenschappelijk geaccepteerd vak waar je een beoordeling voor kunt krijgen van docenten.

Teksten van oosterse en westerse wijsheid, die van alle tijden zijn, leren ons veel over de gnosis: een intuïtief proces van zelfkennis, dat uiteindelijk leidt tot inzicht in het wezen van de dingen en van de mens, de essentie van het Zijn. Het is een innerlijke zoektocht die plaatsvindt ín de wereld, maar uiteindelijk leidt tot vrijmaking ván deze wereld. Gnostische teksten zullen de leidraad vormen voor Marianne’s lezing ‘De weg van de gnosis’, over haar onderzoek en ervaring.

Muziek van ‘Close to Silence’
Lucienne van Eeden, Frodo Kuipers en Arvid Kuipers

Zij brengen serene, akoestische stiltemuziek die uitnodigt meegevoerd te worden op de golfslag van hun sfeervol samenspel, die de luisteraar tracht te raken in hart en ziel. De uitvoering van hun muziek laat zich vaak sturen door het moment; improvisatie neemt een grote plek in tijdens hun optredens.

Close to Silence verzorgt op zichzelf staande concerten, maar speelt ook als muzikale begeleiding bij lezingen, poëzie of meditatieve sessies op diverse locaties.

Info over de Marcel Messing Bibliotheek vindt u op www.marcelmessingbibliotheek.nl