Het Groene Woud

Luuk Lenders
Het Groene Woud

ZATERDAG 24 FEBRUARI 16:00 TOEGANG GRATIS (DEURCOLLECTE)

Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met Ierse whistles, ocarina’s, accordeon, voetenpercussie, tafelbellen en pingpongballen. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd! Als deze muzikale duizendpoot op het podium staat neemt hij het publiek mee in een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige muziek.

Zijn liefde voor Ierse, Schotse en Nederlandse volksmuziek klinkt door in elke noot die hij uit zijn instrumenten tovert. Naast volksmuziek van de bovenste plank zorgt Luuk ook altijd weer voor verrassende intermezzo’s op onverwachte attributen.

In oktober 2023 bracht Luuk zijn lovend ontvangen dubbel-album “Het Groene Woud” uit: 26 nummers met als centrale thema groene bossen en fluitende vogels. Luuk speelde hierop ruim 50 instrumenten, tekende het schitterende artwork en werkte samen met o.a. Seán Cannon (bekend van The Dubliners), Kevin Conneff (bekend van The Chieftains), Hans Theessink en Beppie Kraft.

Met deze nieuwe plaat op zak speelt Luuk in theaters, kerken en andere fijne plekken en maakt van ieder concert een onvergetelijke ervaring!

Neem ook eens een kijkje op zijn prachtige en zeer bijzondere website! Dat is een kunstwerk op zichzelf en een wereld om in te verdwalen. In de webshop is zijn muziek te bestellen en zijn de boeken die hij schrijft en de kunst die hij maakt verkrijgbaar. www.luuklenders.com